Úgy látszik, hogy Sárközy mégsem teljesen hülye

Kategóriák: Gondolatok
Címkék: 

Már majdnem két hete  szerettem volna megírni ezt a bejegyzést, de mindig közbeszólt egy-egy fontosabb feladat. Most kivételesen ez pont kapóra jött, ugyanis idő közben az Onlinemarketing Blog szerzője számokkal támasztotta alá a véleményemet, és ennek következtében az én írásom is hitelesebb.

Legtöbbször nem értek egyet Sárközy intézkedéseivel, így azzal a tervezettel sem, miszerint a Google rekámbevételeinek adóztatásából befolyt összegeket az írók, zenészek és művészek között kellene szétosztani. Most azonban az elnök ezzel egy kalap alatt egy nagyonis valós problémát vetett fel, mégpedig a Google AdWords kampányokra befizetett pénzek  országból való adómentes kiáramlását.

Nicholas Sárközy: „Jelenleg e vállalatok abban az országban adóznak, ahol a székhelyük is található, miközben a mi hirdetési piacunkból is nagy szeletet hasítanak ki.”

(Forrás: http://itcafe.hu/hir/google-ado_franciaorszag_sarkozy_ellentetelezes.html)

Úgy gondolom, hogy egy hasonló szabályozás Magyarországra is jó hatással lenne, de beszéljenek helyettem inkább a számok, ahogy azt a bevezetőben ígértem:

Berényi Konrád: “Az online piac leggyorsabban fejlődő területe a keresőhirdetések piaca. Már most évi 3 milliárd fölötti összegről beszélünk. Ha a piac 10%-át valaki megszerzi, akkor van évi cirka 300 milliós bevétele. Ennél sokkal fontosabb: ez a pénz itthon is marad, hiszen a hazai fejlesztők kapják meg. Vagyis ez egy olyan piaci szegmens, ahol ha bejön valami, akkor azért az nem annyira rossz üzlet.”

(Forrás: http://onlinemarketing.blog.hu/2010/01/13/szorcsolhetunk)

Hozzászólás: » 0 « • Írta: Péter (2010/01/21 00:20)

Hozzászólás írása a “Úgy látszik, hogy Sárközy mégsem teljesen hülye” című bejegyzéshez:

Kötelező!

Kötelező!