Óvatosan utalj Romániába!

Kategóriák: Érdekességek, Hírek
Címkék: 

Az alábbi üzenetet ma kaptam az egyik banktól (egyelőre csak az OTP-től). Sajnos, a szankció okait nem ismerem, ezért kommentár nélkül közlöm, de kíváncsian várom a magyarázatot!

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy Romániába csak úgy adható meg nemzetközi átutalási megbízás, ha az utalandó devizanem megegyezik a kedvezményezett nemzetközi bankszámlájának (IBAN) devizanemével. (Pl. RON kizárólag RON-ban vezetett számlaszámra utalható, EUR csak EUR-ban vezetett számlaszámra, HUF csak HUF-ban vezetett számlaszámra indítható.) Ellenkező esetben a román bankok nem teljesítik a tételt és kb. 8.000,- Ft reklamációs költséget is felszámítanak.

A romániai nemzetközi bankszámlaszámok kapcsán a devizanem meghatározása nem egységes, ezért bankunk nem tudja ellenőrizni a devizanem és számlaszám közti összhangot.  Ezért kérjük, hogy a kellemetlenségek megelőzése érdekében az ilyen típusú megbízás megadása előtt mindenképpen bizonyosodjanak meg az utalandó devizanem és a kedvezményezett nemzetközi bankszámlaszámának devizanem összhangjáról.

OTP Bank

Hozzászólás: » 0 « • Írta: Péter (2010/03/17 21:03)

Hozzászólás írása a “Óvatosan utalj Romániába!” című bejegyzéshez:

Kötelező!

Kötelező!