Mutasd, mennyit költesz!?

Kategóriák: Érdekességek, Gondolatok

Blippy: LogoMa délután ismét volt lehetőségem egy keveset beszélgetni Kis Gergellyel, aki a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója. Az eszmecsere során került elő a Blippy, amely egy nagyon érdekes modifikációja a Twitternek.

A Blippy modellje annyiban tér el a Twittertől, hogy a felhasználók elsősorban nem a gondolataikat osztják meg egymással, hanem költekezéseiket. Az online vásárlásainkat gyakorlatilag becsatornázhatjuk a portálra, ami szétkürtöli a világban, hogy éppen mire, hol és mennyi pénzt költöttünk el az adott pillanatban.

Szerintem hihetetlenül ütős ötlet, hiszen egyes felhasználók költései szinte az utolsó fillérekig nyilvánosan nyomonkövethetőek. Bele sem merek gondolni abba, hogy a start-up felfutása esetén a cégek milyen pontosan képesek majd célozni hirdetéseiket, vagy éppen az adóhatóságok ellenőrizni a felhasználókat. Félelmetes!

Blippy: Margaret Mason Profil

Hozzászólás: » 4 « • Írta: Péter (2010/02/10 22:12)

Hozzászólás írása a “Mutasd, mennyit költesz!?” című bejegyzéshez:

Kötelező!

Kötelező!

Hozzászólások a “Mutasd, mennyit költesz!?” című bejegyzéshez:

 1. Írta: petymeg (2010/02/11 07:43) • »»

  És azt néztem, hogy ezt van is, aki használja… Ennyire nincs élete az embereknek? Vagy ennyire nem gondolkoznak? Vagy mi van itt?
  Vagy én vagyok hülye?

 2. Írta: Petya (2010/02/11 09:15) • »»

  Bár tudnám a kérdéseidre a választ! Szerintem egyébként a hiúság és a tudatlanság az, ami elsősorban ennek használatára ösztönzi az embereket.

 3. Írta: Johnny (2010/02/11 10:49) • »»

  Hát nemtom, én hiú is vagyok, és olykor naív, de – ahogy a telefonszámomat sem – ilyen adatokat tuti nem tennék ki semmilyen oldalra. Azt is illetlenség megkérdezni valakitől, h mennyit keres – ez miben más? Ostoba emberek… :mrgreen:

 4. Írta: petymeg (2010/02/11 14:20) • »»

  A fizetés dologra leginkább az alábbi lista idevonatkozó pontja jut eszembe 🙂
  http://subba.blog.hu/2010/02/09/honnan_tudni_hogy_magyar_vagy_1