mIRC: * [10101] Host disconnected

Kategóriák: Megoldások, Problémák
Címkék: ,

mIRC - LogoAz utóbbi időben elkezdtem az alkalmazásaimat mind átállítani az SSL protokoll használatára, így ütköztem bele a címben is olvasható hibaüzenetbe a mIRC finomhangolása során. A megoldás pofon egyszerű, de elsőre egyáltalán nem nyilvánvaló.

A címbeli üzenetet egy “(Password mismatch)” felhívás is kíséri, tehát leginkább azok találkozhatnak ezzel a problémával, akik rendszeresen azonosítják nicknevüket a NickServeknél. Őszintén bevallom, hogy én még ennek az üzenetnek az ismeretében is tanácstalanul pislogtam pár percig, ugyanis álmomban sem gondoltam volna, hogy egy “rossz” (értsd: titkosítatlan) jelszóval nem lehet csatlakozni az IRC szerverhez. Először nem is értettem, hogy milyen jelszóra panaszkodik a kliens, de aztán rájöttem … Régóta használom a Perform parancsokat, de a jelszavakat sosem itt deklaráltam, és ez jelentette a problémát. Ugyanis a kliens, a szerverbeállításoknál megadott jelszavakat nem SSL-en keresztül küldi ki, így a szerver nem tudja azt értelmezni, és összepárosítani a nickemmel.

Tehát nincs más dolgunk, mint megnyitni a Tools » Options… » Connect Servers » “A Te szervered.” beállításait az Edit gommbal, majd eltávolítani a jelszavunkat a Password mezőből.

mIRC: Edit Server

A NickServ-vel való azonosítást ezek után a Perform parancsok közé kell fűzni, melyek a Tools » Options… » Connect » Options » Perform… ablakban találhatóak. Ha ezt még nem használtad, akkor hozzá kell adni, majd kiválasztani azt a szervert, amelyhez SSL-en keresztül szeretnél csatlakozni. Ezt követően pipát kell tenned az Enable perform on connect opció elé, és elhelyezni a lentebb kiemelt parancsot a Perform commands: mezőben, ahol a Név a Te nicked, a Jelszó pedig a Te jelszavad:

mIRC: Perform

/MSG NickServ GHOST Név Jelszó

A fenti lépések sikeres végrehajtása után a mIRC-nek kifogás nélkül csatlakoznia kell a kiválasztott szerverhez.

Hozzászólás: » 0 « • Írta: Péter (2010/01/28 17:21)

Hozzászólás írása a “mIRC: * [10101] Host disconnected” című bejegyzéshez:

Kötelező!

Kötelező!