Bugos a GMail, de semmi gond …

Címkék: , ,

Google Mail: LogoEgy általam karbantartott online áruház rendelésösszesítő levelénél tűnt fel, hogy a válasz írásakor a feladó e-mail jelenik meg a címzettek között, és nem a vásárló címe. Csak hosszas tesztelések árán sikerült kikövetkeztetnem, hogy a GMail a hibás.

Az online áruház a GMail felületét használja levelezőkliensként, ezért úgy lett konfigurálva, hogy az áruház saját domain címéhez tartozó e-mailek is választhatóak legyenek feladóként a gmail.com-os postafiókban. A bolt rendszere az ügyfélszolgálatra érkező értesítőkben automatikusan a megrendelő címét helyezte el a Reply-To: paramétereként, azonban a válasz írásakor a GMail a From:-ban elhelyezett címet választotta címzettnek, ami egyébként megegyezett a GMail postafiókban beállított ügyfélszolgálati e-mail címmel.

Tehát a To:, From: és a Reply-To: paraméterek gondosan ki voltak töltve mind, de mégsem úgy működött, ahogy kellett volna. A GMail bugja akkor lepleződött le, amikor kipróbáltam más szolgáltatóknál is a levélküldésért felelős scriptet. A megoldást végül az jelentette, hogy a From: paramétert, ami megegyezett az ügyfélszolgálat címével, kicseréltem egy másik “fiktív” címre. Tehát példával szemléletve, ahol az “ugyfelszolgalat@aruhaz.hu” egy gmail.com-os fiókra átirányított cím, az alábbi sorokat a következőképpen írtam át:

“Helytelen” Kód:
$Header = "From: Ügyfélszolgálat <ugyfelszolgalat@aruhaz.hu>\r\nReply-To: Vásárló <vasarlo@freemail.hu>\r\n";
mail    ('ugyfelszolgalat@aruhaz.hu', 'Rendelésösszesítő', 'A rendelés tételei.', $Header);
Helyes Kód:
$Header = "From: Ügyfélszolgálat <fiktiv@aruhaz.hu>\r\nReply-To: Vásárló <vasarlo@freemail.hu>\r\n";
mail    ('ugyfelszolgalat@aruhaz.hu', 'Rendelésösszesítő', 'A rendelés tételei.', $Header);

Most már úgy kezeli a GMail a rendszertől beérkező üzeneteket, ahogy azt eredetileg elvárható lett volna.

Hozzászólás: » 0 « • Írta: Péter (2010/02/06 17:29)

Hozzászólás írása a “Bugos a GMail, de semmi gond …” című bejegyzéshez:

Kötelező!

Kötelező!