Bővült a Piriform!

Kategóriák: Tippek

Piriform: Logo
Csak tegnapelőtt vettem észre, hogy bővült a Piriform termékpalettája. A termékeinek már elég régóta elégedett felhasználója vagyok, melyeket bátran ajánlok barátaimnak és ismerőseimnek, mert tudom, hogy gyakorlatilag lehetetlen romba dönteni velük a Windows-t.

Compatible with Windows 7!

CCleaner: IconAki az utolsó részletig uralkodni akar operációs rendszere fölött, nagyon jól tudja, hogy a Piriform díjmentes termékeinél léteznek komolyabb alkalmazások. Régebben elég sokáig itthon én is ilyen komplex eszközöket használtam, aztán rájöttem, hogy nem éri meg ezekre áldozni az időt. Az okokat talán majd egy másik bejegyzés keretében részletesen kifejtem, viszont itt most az a legfőbb célom, hogy felhívjam a “home user”-ek, de főleg a kis- és középvállalkozások figyelmét!

Defraggler: IconAzokon a munkahelyeken, ahol nincs elegendő pénz az informatikai rendszerek gondos kiépítésére és karbantartására, vagy csak egyszerűen hidegen hagyják az ilyen irányú fejlesztések a vállalkozót, ott kíváló segítséget jelent a Piriform termékeinek használata. Egyetlen akadályt kell csak lekűzdeni, ami nem más, mint az alkalmazottak rászoktatása a CCleaner és a Defraggler használatára. Érdemes mind a négy alkalmazást előre telepíteni a munkatársak számítógépére, és parancsikonokat is elhelyezni az asztalon.

Speccy: IconA Speccy segítségével például távsegítség esetén pillanatok alatt ki lehet szedni a legügyetlenebb felhasználóból is az adott számítógéphez tartozó alapvető információkat. Az összes alkalmazás kezelőfelülete annyira egyszerű, hogy nehéz bármit félremagyarázni a telefonban. Így a tranzakciós költségek és a néhai rendszergazda óradíja is csökkenthető.

Recuva: IconA Recuva szintén jó szolgálatot tehet, ha egy elveszett vagy törölt fájlt kell visszaállítani a merevlemezről. Ez viszonylag gyakran előfordul a környezetemben, amire biztos megoldásként alapvetően a GetDataBack-et szoktam javasolni, de ez relatíve költségesebb megoldás. Az esetek többségében elegendő a Piriform terméke is.

Hozzászólás: » 2 « • Írta: Péter (2010/02/06 00:38)

Hozzászólás írása a “Bővült a Piriform!” című bejegyzéshez:

Kötelező!

Kötelező!

Hozzászólások a “Bővült a Piriform!” című bejegyzéshez:

 1. Írta: Hazai Gábor (2010/05/24 12:46) • »»

  Kedves Péter!
  Letöltöttem a programot, de sajnos se a CPU, se a videó kártya hőmérsékletet
  nem mutatja a program. Nem vagyok egy PC guru, sőt csak amatőr felhasználónak mondhatom magamat, de a hőmérséklet kijelzése miatt töltöttem le ezt a programot.
  Ebből következik, hogy fogalmam sincs mit kéne csinálnom, hogy lássam ezen értékeket.
  “Kép loptam” a kijelzett értékeket, de ide sajnos nem tudom csatolni.
  Amennyiben lehetőséged van kérlek segítsél nekem.

  Tisztelettel:

  Hazai Gábor

 2. Írta: Petya (2010/05/24 14:01) • »»

  Szervusz Gábor!

  Elméletileg a program automatikusan felismeri a szenzorokat, bár a grafikus kártyám hőmérsékletét nálam sem mutatja. 🙂 A CPU hőmérséklet ügyében azt tudom javasolni, hogy a számítógép indításakor lépj be a BIOS-ba, és nézd meg, hogy aktiválva van-e a hőmérsékletmérő funkió! Egyáltalán mér-e bármit is az alaplap!?

  Persze, azt sem tartanám kizártnak, hogy a Speccy hiányosságainak tudható be, amiért nem látható egyes eszközök hőmérséklete. A hivatalos honlapon található képernyőképen például tisztán kivehető, hogy nem mutatja az adott merevlemez hőmérsékletét, míg nekem az összes HDD mellett külön-külön jelzi azokat.

  Üdv, Péter!