A Google ismét teljesíti az egyik kívánságomat

Kategóriák: Gondolatok, Hírek, Megoldások
Címkék: 

Az utóbbi időben már felkutattam minden lehetséges tárhelyszolgáltatót, ahol gigabájtos mennyiségben tudnék fájlokat tárolni, akár némi fizetés ellenében is. A népszerű és megbízható szolgáltatók azonban vagy túl kevés tárhelyet kínáltak méregdrágán, vagy egyéb korlátozó tényezők miatt nem éreztem azt, hogy azt kapnám a pénzemért, amit szeretnék. Ennek ellenére, ha valaki engem kérdez, hogy mégis mit ajánlanék neki mindezek ellenére, akkor a MediaFire mellett tenném le a voksomat.

Időközben felmerült bennem, hogy a Google Mail fiókomat használhatnám a fenti célra, ugyanis egész barátságos áron kínál plusz tárkapacitást a vállalat, ami azért nem lett volna túl praktikus, mert a csatolható fájlok méretére vonatkozó korlát 25 MB e-mailenként. Ezek után szinte teljesen felhagytam az online fészekrakásról, de a reményt azonnal újraélesztette bennem a ma reggel megjelent hír. A Google Documents szolgáltatás hamarosan bármilyen típusú fájlt képes lesz fogadni, és az állományok mérete akár a 250 MB-ot is elérheti. Kíváncsian várom az eredményt!

(Forrás: http://googleblog.blogspot.com/2010/01/upload-your-files-and-access-them.html)

Frissítés!

Files that you store but don’t convert can’t be larger than 250 MB each. You get 1 GB of free storage for your Google Account, and you can purchase additional storage for $0.25 per GB.

(Forrás: http://docs.google.com/support/bin/answer.py?answer=50092)

Ha jól számolom, akkor a fentiek alapján 1 TB-ig ugyanaz a díjszabás lesz érvényben, amit a második bekezdésemben is linkeltem, esetleg azzal a különbséggel, hogy a Documents tárhelye nem csak az ott feltűntetett léptékek szerint növelhető, hanem akár 1 GB-os egységekkel is számolhatunk.

Hozzászólás: » 2 « • Írta: Péter (2010/01/13 11:29)

Hozzászólás írása a “A Google ismét teljesíti az egyik kívánságomat” című bejegyzéshez:

Kötelező!

Kötelező!

Hozzászólások a “A Google ismét teljesíti az egyik kívánságomat” című bejegyzéshez:

 1. Írta: petymeg (2010/01/14 04:59) • »»

  Ez tényleg érdekes lesz.
  Amúgy az hogy van (most kicsit lusta vagyok utánanézni…) most, mennyi tárhely van a Google Docs-nak? Annyi, ami fennmarad a Gmail-ből, vagy teljesen külön?
  Illetve kíváncsi leszek, hogy pl ez is ingyenes lesz-e? Ha nem, akkor mennyi? No meg a felület sem mindegy, amivel feltölti az ember az állományokat. Az elérésről már nem is beszélve.

 2. Írta: Petya (2010/01/14 10:16) • »»

  Jogos a kérdés, frissítettem a bejegyzésemet! Én szerintem a GMail és a Docs tárhelye külön kezelendő, de legalábbis a következő link alapján erre következtetek: https://google.com/accounts/ManageStorage

  A feltöltés véleményem szerint továbbra is egy “észrevétlen” Flash felületen keresztül lesz megvalósítható. 😉