FLAC Frontend: Component ‘MSCOMCTL.OCX’ or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid

Kategóriák: Megoldások, Problémák
Címkék: ,

A blogomban még nem említettem, de körülbelül két hete váltottam le a hosszú éveken át hűségesen szolgáló Windows XP operációs renszeremet az új Windows 7-esre. Nekem már a béta verzió óta nagyon tetszett a Windows 7, de azóta csak most jutottam el odáig, hogy ténylegesen átálljak rá. Természetesen számítottam váratlan meglepetésekre az új 64 bites környezetben, így futottam bele tegnap a címben és a mellékelt ábrán is olvasható hibaüzenetbe:

FLAC Frontend: Component 'MSCOMCTL.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid

A frissen vásárolt .wav formátumú zenéim veszteségmentes tömörítésén fáradoztam, amikor a szintén frissen telepített FLAC Frontend az mscomctl.ocx fájl után kiáltozott. Bár valami rémlett, hogy ezzel a jelenséggel már találkoztam a 64 bites Windows XP idejében is, de nem emlékeztem rá tisztán, úgyhogy most egyszer és mindenkkorra dokumentálom a megoldást.

Rengeteg fórumos hozzászólást találtam, de többnyire nem túl hivatalos forrásokkal hivatkozták le a hiányzó fájlt, és legalább ennyiszer írták azt is, hogy némi módosítást is végre kell hajtani a regisztrációs adatbázisban (más néven Registry-ben). Én nem igazán szeretem az efféle nem hivatalos megoldásokat, úgyhogy kitartóan kutattam tovább, és végül a következő három lépésből sikerült elhárítanom a problémát:

  1. Töltsd le a http://activex.microsoft.com/controls/vb6/mscomctl.cab címről az mscomctl.cab fájlt!
  2. Tömörítsd ki az mscomctl.cab állományból az mscomctl.ocx fájlt!
  3. Másold be az mscomctl.ocx fájlt a C:\Windows\SysWOW64\ könyvtárba!

Függetlenül attól, hogy a fenti lépések előtt vagy után telepíted a FLAC Frontend-et, működnie kell! 😉

Hozzászólás: » 4 « • Írta: Péter (2010/09/25 17:46)

Hozzászólás írása a “FLAC Frontend: Component ‘MSCOMCTL.OCX’ or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid” című bejegyzéshez:

Kötelező!

Kötelező!

Hozzászólások a “FLAC Frontend: Component ‘MSCOMCTL.OCX’ or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid” című bejegyzéshez:

  1. Írta: Vöri (2010/11/26 17:23) • »»

    KHIIRÁÁLLYYYYY!!!

    Köszi Petya!

  2. Írta: Petya (2010/11/26 17:35) • »»

    Nincs mit. 🙂

  3. Írta: Atesz (2011/03/19 20:21) • »»

    ÁÁÁ nekem így se jó 🙁 😕

  4. Írta: Capitanio (2013/12/14 18:57) • »»

    Ha még így sem jó, akkor nyiss egy Command Promptot rendszergazdaként, és írd be a következőt: regsvr32 /s mscomctl.ocx
    Üdv: Capitanio